Sisteme de cofrare | Calitate Italiana | Materiale de constructii
Sisteme de cofrare | Calitate Italiana | Materiale de constructii
Multimodulo - Sistem modular multiplu pentru pardoseli - ventilate Acest sistem modular multiplu este derivat al Sistemului Modular MODULO, fiind compus din 4 cupole grupate împreună, având o robusteţe ridicată atât la montare cât şi în timpul betonării, datorită celor 9 puncte de sprijin al fiecărui element în parte.

Sistemul modular MULTIMODULO este confecţionat din polipropilenă reciclabilă. Cu forma sa specifică, realizată din 4 cupole, sistemul MULTIMODULO este ideal pt. a fi realizate în operă mari suprafeţe deschise în timp foarte scurt, mai ales că doar cu 2 elemente singure se realizează 1 m2 de suprafaţă, montajul putând fi realizat şi în rânduri discontinue.
Avantajele sistemului modular Multimodulo1. Indicat la realizarea pardoselilor pe care se depozitează încărcătură foarte mare, atât în formă concentrată, cât şi uniform distribuită.
2. Asigură o ventilaţie naturală sau forţată, uniform distribuită sub toată suprafaţa, împiedicând formarea şi infiltrarea umezelii, asigurând şi dispersia de gaze (RADON).
3. Montaj foarte uşor şi rapid- reducându-se timpul de execuţie cu 80%.
4. Completându-se (opţional) cu componente GEOBLOCK®, se reduce timpul de cofrare a traverselor de fundaţie.
5. Sistemul modular este foarte indicat la construcţia de hale frigorifice sau celule frigorifice, pt. captarea condensului.
6. Cele 4 feţe plane ale cupolei modulului uşurează fixarea plasei sudate în poziţie optimă necesară betonării.
7. Datorită ventilaţiei naturale, se obţine o bună izolare termică.
Indicatii si faze de lucrua) În funcţie de proiectul de realizat, înainte de montarea sistemului modular, se pot realiza reţele tehnologice şi sanitare.
b) Pardoseala va fi ventilată prin colegarea la guri de aerisire cu Ř80/120, realizate în zidul exterior, la o distanţă între ele de 3,5-4 m. Legăturile se pot face cu ajutorul tuburilor din PVC, având intrările şi ieşirile acoperite cu grătare în plastic sau inox, cu plasă antiinsecte. Gurile de aerisire se vor executa astfel: - pt. aspiraţie, se vor executa pe partea de nord a clădirilor, aproape de nivelul solului - gurile de evacuare se vor executa pe partea de sud a clădirilor, la o înălţime mult mai mare faţă de gurile de aspiraţie. - în cazul în care în suprafaţa pardoselei este prevăzută turnarea de traverse sau grinzi care închid anumite suprafeţe, acestea vor fi deasemenea conectate la gurile de aerisire.
c) Montarea sistemului modular MULTIMODULO, se va executa pe o suprafaţă pregătită în prealabil, peste care se va turna un strat de egalizare în grosime diferită (vezi tabelul). Casetele modulare se vor monta pe rânduri, de la dreapta la stânga, de sus în jos, cu săgeata indicatoare spre partea de sus.
d) Montarea accesoriilor GEOBLOCK® din polipropilenă, care asigură închiderea precisă a modulelor, împiedicând intrarea betonului în interiorul sistemului, favorizează turnarea, la o singură trecere, a pardoselii.
e) Plasa electrosudată se montează direct deasupra sistemului.
f) Grosimea betonului se va turna în funcţie de solicitările şi încărcătura pe m2 a pardoselii.
g) Betonul turnat se poate vibra.

Montaj
Montajul încastrat al sistemului se face foarte uşor, rapid şi precis, permiţând realizarea de mari suprafeţe în timp extrem de scurt MULTIMODULO se poate monta chiar şi pe suprafeţe parţial preparate Pentru suprafeţe cu forme asimetrice, componentele sistemului modular se pot tăia cu ustensile simple. Montajul se va executa de la dreapta la stânga şi de sus în jos, respectând sensul indicat de săgeata de pe caseta modulară.

Avantaje
Prelungitoarele GEOBLOCK permit închiderea modulului, reuşindu-se unde este cazul, realizarea de traverse de fundaţii, economisindu-se timpul de cofrare separată a acestora. Prelungitoarele GEOBLOCK au 30 cm lungime şi dau posibilitatea de a fi reglate în modul de a nu fi necesară tăierea acestora, fără a se afecta structura modulară.
Accesorii Multimodulo Prelungitorul GEOBLOCK este un component auxiliar care simplifică realizarea montajului sistemului modular. Este un element fabricat din polipropilenă, care, prin forma sa precisă, elimină posibilitatea intrării betonului în module la turnare, reducând posibilitatea tăierii pt. modificare a modulelor cu 70%, adaptându-se la orice tip de proiect de pardoseală.
TABEL CU ÎNCĂRCĂRILE PE SISTEMUL MULTIMODULO H13, H15, H17, H20, H25, H27, H30, H35, H40 cm.
CONSUM DE BETON–LA FIR- PE SISTEMUL MODULAR MULTIMODULO
DIMENSIUNILE AMBALAJULUI
VEDERE FORMAT

Contact

Depozit + Fabrica
SC Calitate Italiana SRL
Str. Viorelelor nr.5A
Bod Colonie, Brasov

tel/fax: 0268 283 642
mobil: 0728 165 710, 0728 165 709
email: contact@sistemedecofrare.ro

©2007 calitate italiana srl | web design romania