Sisteme de cofrare | Calitate Italiana | Materiale de constructii
Sisteme de cofrare | Calitate Italiana | Materiale de constructii
APLICATII IN PRACTICA ALE SISTEMULUI MODULO Descarca film de prezentare de la rubrica DOWNLOAD (din josul paginii): modulo fermagetto.swf, modulo geoblock.swf, modulo.swf 
MODULO - Sistem modular pentru pardoseli - ventilate
Acest sistem modular fabricat dintr-un plastic special (polipropilenă) se foloseşte la turnarea pardoselilor în construcţiile noi sau la restaurări, permiţându-se obţinerea de spaţii sanitare (goale) sau supraelevaţii, prin care pot trece reţelele tehnologice (apă, gaz, canal, electrice ş.a.). Acest sistem modular formează barieră împotriva infiltraţiilor de umezeală din teren, permiţând o bună ventilaţie a pardoselii, dispărând pericolul acumulării gazului RADON prezent în sol.

Datorită formei componentelor modulare ce permite montarea acestora prin încastrare, se realizează structuri autoportante într-un mod foarte uşor şi rapid, deasupra cărora se toarnă un strat de beton. Acest sistem modular, împreună cu accesoriile FERMAGETTO şi GEOBLOCK se adaptează necesităţilor diverselor proiecte, eliminându-se totodată pierderile caracteristice acestor tipuri de lucrări, folosindu-se la turnare materialul şi metoda clasică cunoscută.
MODULO - Sistem modular pentru pardoseli aerate
 MODULO - Avantajele sistemului modular
- REDUCEREA timpului de execuţie cu până la 80%
- Forma părţii superioare a componentelor, permite betonarea "la fir" la partea de deasupra
- Se poate monta în locuri parţial preparate sau pe o folie impermeabilă
- Uşor de asamblat, permiţând reducerea timpului de cofrare: reduce foarte mult consumul de material de umplutură 
- Se realizează o autoventilaţie naturală sub toată suprafaţa betonată, ajutând la dispersia gazului Radon
- Intervenţiile de întreţinere sau modificările necesare asupra reţelelor tehnologice subterane este foarte uşor de realizat
- Se obţine o bună izolare termică naturală
- Datorită structurii astfel obţinute, se poate realiza o menţinere forţată de temperatură (necesară în locuri precum: sere, hale, depozite, celule de uscare ş.a)
- Creează posibilitatea recuperării lichidelor periculoase
- Sistemul modular este realizat din material plastic special (non toxic) cu o rezistenţă deosebită şi nu suferă modificări în timp

Modulo - dimensiuni
MODULO CARACTERISTICISISTEMUL MODULO - permite o buna ventilatie naturala (sau fortata) sub toata suprafata betonata, asigurand dispersia gazului Radon. Este un adevarat sistem de conditionare a pardoselilor. 
Accesorii pentru sistemul modular tip Modulo FERMAGETTO
1) permite o închidere perfectă a casetei
2) nu este posibilă infiltrarea betonului în sistemul realizat, când se toarnă
3) se reduce timpul de realizare a structurii cu 80%
4) este disponibil pentru casete de la H13→H40

GEOBLOCK
Este un prelungitor reglabil realizat din polipropilenă care este adaptabil la orice tip de proiect. Geoblock – este un produs practic ce permite închiderea perfectă a modulelor asigurând turnarea uniformă a betonului împreună cu fundaţia. Geoblock - se poate utiliza în diverse moduri: - pt. închiderea completă a modulului - ca şi prelungitor pt. o lungime max. 25 cm, până la 32 cm, în funcţie de dimensiunile compoziţiei Modulo (50x50 sau 71x71) Disponibile pt.compoziţii Modulo H13→H70

AVANTAJELE ACCESORIILOR GEOBLOCK
1) montaj foarte rapid
2) se pot executa toate fazele de lucru pt.turnarea betonului deasupra
3) datorită formei şi disponibilităţii de montare, pierderile sunt reduse cu până la 70%
4) se pot fixa direct pe locul de turnare
CE ESTE GAZUL RADON RADON – este un gaz radioactiv, incolor şi foarte volatil, emis de materialele radioactive tip Uraniu 238.
RADON este produs şi de anumite roci din scoarţa terestră, putând fi pus în mişcare de apele subterane chiar la lungi distanţe de locul unde se produce. În general, se instalează în interiorul spaţiilor locuibile, traversând fisurile terenului sau prin anumite spaţii ce rămân la subsoluri sau demisoluri. În spaţii mari deschise, gazul RADON îşi pierde repede din concentraţie datorită curenţilor de aer. În spaţii închise, cum sunt cele din clădiri cu subsoluri, demisoluri, sau la nivelul terenului bine închise şi neaerisite, concentraţia acestui tip de gaz poate fi destul de ridicată. Studiile specifice asupra acestui tip de gaz, au demonstrat că inhalarea lui peste anumite concentraţii, creşte riscul tumorilor pulmonare. Sistemul modular MODULO creează posibilitatea ventilaţiei pardoselilor, realizându-se dispersia acestui tip de gaz, nepermiţându-se acumulări de înaltă concentraţie, în acest mod fiind eliminate pericolele ce ar duce la dăunarea sănătăţii.
MODULO - SISTEM MODULAR PT.PARDOSELI VENTILATE
Exemplu de montaj MODULO cu GEOBLOCK
MODALITATI DE MONTARE 1) Montajul încastrat al sistemului modular permite o realizare rapidă de mari suprafeţe, cu reducerea timpilor cu până la 80%
2) Sistemul modular se poate monta chiar şi pe suprafeţe parţial preparate
3) Pentru măsuri particulare, componentele pot fi tăiate cu ustensile simple
4) După montaj, deasupra sistemului modular se pot imediat executa operaţiunile de turnare
5) Ordinea de montaj este de la dreapta la stânga şi de sus în jos (vezi desenul), respectând sensul indicat de săgeata de pe modul
RECAPITULARE    Sistem modular ce permite ventilaţia pardoselilor de orice tip perfect izolant, realizat în beton armat, cu ajutorul componentelor din polietilenă, tip MODULO Geoplast.
A) Realizarea unui strat de egalizare din balast (ş.a.) compactat în grosime variabilă (vezi tabelul de mai jos).
B) Turnare de beton sărac, cu grosime variabilă (conform tabelului).
C) În funcţie de necesităţile tehnologice + sanitare, sistemul modular permite executarea de legături, conexiuni, găurire, tăiere ş.a.
D) Pardoseala va fi ventilată prin colegarea la găuri exterioare clădirii, cu diametrul între 80/120 mm, executate la o distanţă una faţă de alta de 3,50-4 m. În cazul în care se consideră necesar, se poate completa legătura de aerisire cu tuburi în PVC la exteriorul pereţilor, fiind obligatorie montarea de grătare de inox sau plastic, antiinsecte. De preferinţă, găurile de aerisire se vor executa în pereţii orientaţi spre sud, mai sus de nivelul solului. În cazul în care în pardoseală este prevăzută turnarea de grinzi de fundaţie, legăturile de ventilaţie se vor face în locurile unde este permis accesul la exteriorul clădirii.
E) Sistemul modular tip MODULO este realizat din polipropilenă reciclabilă.
F) Montajul sistemului modular, împreună cu accesoriile GEOBLOCK şi FERMAGETTO MODULO se realizează în modul ce permite o turnare monobloc pe toată suprafaţa dorită, realizând, la o singură trecere, o lucrare finalizată. G) Plasa electrosudată se montează direct deasupra sistemului.
H) Grosimea betonului se va turna în funcţie de solicitările şi încărcătura pe m2 a pardoselii (vezi ex. tabelul de mai jos).
I) Betonul turnat se poate vibra.

EXEMPLU - PE FAZE DE LUCRU- DE REALIZARE A UNUI TIP DE PARDOSEALA PT.UZ CIVIL
1- Decopertarea zonei unde se doreşte a fi executată lucrarea şi pregătirea elementară a fundalului.
2- Turnarea unui strat de egalizare din beton sărac, cu o grosime (conform tabelului) adecvată încărcăturii ce se doreşte a fi suportată de pardoseală.
3- Montarea elementelor modulare MODULO şi a elementelor de legătură auxiliară FERMAGETTO GEOBLOCK.
4- Plasă sudată de Ř6 mm cu ochiuri 20/20 cm deasupra sistemului modular.
5- Turnarea unui strat subţire de beton peste toată suprafaţa, având o grosime în funcţie de greutatea pe care o va suporta pardoseala.
DATE TEHNICE - SPECIFICATII Sistemul modular tip MODULO permite realizarea de pardoseli aerisite, perfect izolate de teren, din beton armat.
A) Pregătirea terenului cu balast compactat cu dimensiuni variabile – conform tabelului.
B) Turnarea stratului de egalizare – în grosime variabilă – vezi tabelul.
C) În funcţie de reţelele tehnologice dorite – reţele telefonice, electrice, apă, canal ş.a., componentele sistemului modular pot fi foarte uşor pregătite pt. a se permite accesul acestor reţele.
D) Pardoseala devine ventilată printr-un circuit de aer realizat din exteriorul clădirii, prin găuri de 80-120 mm, la o distanţă de 3,5-4 m una de alta, unite în sistem prin tuburi PVC, având montate la exterior grătare din plastic sau inox, cu plasă antiinsecte sau paraziţi. Găurile de aerisire, pentru o bună ventilaţie, se vor executa ţinând cont de următoarele condiţii: în partea nordică a clădirii se vor executa găurile pt. intrarea curenţilor de aer, deasupra terenului, iar gurile de evacuare a aerului circulat în sistem se vor executa în partea sudică a clădirii la o înălţime cât mai mare faţă de găurile de la nord. În cazul în care în pardoseală este prevăzută executarea de grinzi de beton, atunci sistemul modular se va colega cu părţile externe.
E) Componentele sistemului modular Geoplast sunt confecţionate din polipropilenă reciclabilă 100%.
F) Montarea sistemului modular şi a componentelor anexe se face rapid, uşor şi precis, betonul neintrând în interiorul camerei de aer şi se permite ca la o singură turnare să se realizeze placa precum şi –dacă este cazul, traverse sau cordoane.
G) Deasupra sistemului modular, înainte de turnare, se va monta o plasă sudată cu ochiuri de 20/20 cm.
H) Betonarea se poate executa şi cu pompa, în grosimi variabile – vezi tabelul.
I) Se poate vibra.
FISA TEHNICA A INCARCATURII LA SISTEMUL H3/6
FISA TEHNICA A INCARCATURII SISTEMULUI H 9
FIŞĂ TEHNICĂ A ÎNCĂRCĂTURII LA SISTEMUL H 13/15/17/20/25/27/30/35/40
FIŞĂ TEHNICĂ A ÎNCĂRCĂTURII LA SISTEMUL H 45/50/55/60/65/70
SPECIFICAŢIE TEHNICĂ – CASETA MODULO
TABEL CU CONSUM SPECIFIC DE BETON - PE TIP DE MODULO ŞI DIMENSIUNILE PE AMBALAJ

Contact

Depozit + Fabrica
SC Calitate Italiana SRL
Str. Viorelelor nr.5A
Bod Colonie, Brasov

tel/fax: 0268 283 642
mobil: 0728 165 710, 0728 165 709
email: contact@sistemedecofrare.ro

©2007 calitate italiana srl | web design romania