Sisteme de cofrare | Calitate Italiana | Materiale de constructii
Sisteme de cofrare | Calitate Italiana | Materiale de constructii
APLICATII IN PRACTICA ALE COLOANELOR PATRATE Descarca film de prezentare de la rubrica DOWNLOAD (din josul paginii): geoquadro.swf
GEOPLAST: Numarul 1 in productia la nivel european de cofraje si diverse sisteme din plastic. Aceste tipuri de cofraje şi sisteme sunt de concepţie nouă, diversă de alte tipuri existente pe piaţă, permiţând o cofrare, decofrare, precum şi o montare foarte rapidă. Suprafeţele turnate în aceste tipuri de cofraje rămân gata finisate, nemaifiind necesară tencuirea acestora. Totodată, nu mai este necesară folosirea soluţiilor tip decofrol, panourile fiind impermeabile, iar betonul nu se lipeşte de acestea.

GEOTUB - coloane pătrate sau dreptunghiulare, sunt cofraje realizate dintr-un plastic special, care se folosesc la turnarea coloanelor din beton, în formă pătrată sau dreptunghiulară, reutilizabile. La realizarea coloanelor cu aceste tipuri de cofraje, sunt eliminate dificultăţile întâmpinate în cazul în care se folosesc scânduri, panouri, cofraje grele din fier.
Avantajele utilizarii cofragului GEOTUB REUTILIZARE: GEOTUB® – coloane pătrate sau dreptunghiulare, sunt cofraje care se utilizează conform instrucţiunilor; se pot refolosi de peste 100 de ori
COFRARE – DECOFRARE: Această operaţie se face foarte repede, datorită mânerelor de fixare care la o rotire de numai 900 închide sau deschide modulul respectiv.
COMPOZIŢIE MODUL: GEOTUB® – coloane pătrate sau dreptunghiulare, sunt cofraje modulare în lungime de 60 cm, nemaifiind necesară tăierea sau adăugarea acestora pt. realizarea anumitor lungimi de coloane.
DEPOZITAREA COFRAJELOR: Acestea se demontează complet, depozitarea putând fi făcută inclusiv în locuri umede.
MANEVRABILITATE ÎN ŞANTIER - Datorită dimensiunilor şi greutăţii reduse, se manevrează manual, nefiind necesară macara sau alte mijloace de ridicat.
REZULTATUL DUPĂ DECOFRARE - Suprafaţa coloanelor obţinute cu aceste tipuri de cofraje este perfect netedă, eliminându-se tencuirea acestora.
REALIZAREA MODULELOR DE COFRARE: - Elementele modulelor se fixează între ele cu mânere de fixare confecţionate dintr-un nylon special. Fixarea este foarte rapidă, printr-o simplă rotire în 900 a mânerelor de fixare, realizându-se astfel o îmbinare perfectă între elemente, nefiind obligatorie respectarea unei ordine de montare.
CARACTERISTICISISTEME TRADIŢIONALEGEOTUB® PĂTRATE SAU DREPTUNGHIULARE
VOLUMComponente în lungime standard: 60 cm
ELASTICITATECu 35% mai elastice
IMPERMEABILITATE10% sau risc de ruginireImpermeabile 100%
DEPOZITARENu se depozitează în spaţii umedeNu necesită depozitare cu particularităţi caracteristice
REFOLOSIRELimitată100 de ori (indicat)
ADERENŢA BETONULUIEste necesară folosirea soluţiilor tip DECOFROLMaterialul din care sunt confecţionate nu permite aderarea betonului
PROTECŢIA COLOANELORAsigură o protecţie sigură a coloanelor până la decofrare
VERTICALITATESe cere mult timp şi de multe ori sunt impreciseFixare rapidă pe verticală, sigură şi uşor de ancorat
DECOFROLNu este necesar
Noutate GEOTUBPANOURILE GEOTUB sunt realizate din plastic special, rezistent la UV, folosite pt. cofrarea coloanelor dreptunghiulare sau pătrate. Aceste tipuri de panouri sunt uşoare şi foarte manevrabile, fiind adaptate pt. orice tip de proiect de construcţie. Datorită măsurilor panourilor, lungime de 75 cm şi o lărgime care variază de la 20 cm la 60 cm, există posibilitatea realizării a 45 de combinaţii de dimensiuni de coloane de H 3m. Uşor şi manevrabil, Panoul GEOTUB® se poate folosi la orice tip de lucrare.
45 DE COMBINATII
DIMENSIUNI
NR.DE MANERE DE FIXARE PT.FIECARE PANOU
GEOTUB-panou202530354045505560
Nr.manere677888999
Ex. - cu ajutorul panourilor GEOTUB - montarea modulelor pt.turnarea unei COLOANE DE 40X40, sunt necesare 16 ELEMENTE, 128 MANERE si 5 MINUTE DE MONTAJ.
FISA TEHNICA PT.COLOANE PATRATE SI DREPUNGHIULARE
TIP MATERIALABS
DIMENSIUNE INTERNA MODUL PATRAT30cm x 30 cm
DIMENSIUNE INTERNA MODUL DREPTUNGHIULAR30 cm x 40 cm
LUNGIME MODUL60 cm
LUNGIME COLOANA6 m
AMBALAREA ELEMENTELOR PATRATEPaleti: 121 x 115 x H240 cm
AMBALAREA ELEMENTELOR DREPTUNGHIULAREPaleti: 130 x 121 x H247 cm
CANTITATE ELEMENTE PT.MODULE PATRATE90 buc. + 648 buc. manere
CANTITATE ELEMENTE PT.MODULE DREPTUNGHIULARE90 buc. + 720 buc. manere
FISA TEHNICA PT.MANERE DE FIXARE
TIP MATERIALNylon rezistent la raze UV
NR.MANERE PT.2 ELEMENTE MODUL PATRAT16 buc.
NR.MANERE PT.2 ELEMENTE MODUL DREPTUNGHIULAR18 buc
FORMULA DE CALCUL A ANSAMBLULUI DE MANERE
[Nr.de GEOTUB PATRATE X 8 (manere)] - 8 (manere)
[Nr. de GEOTUB DREPTUNGHIULARE X 9 (manere)] - 10 (manere)

Contact

Depozit + Fabrica
SC Calitate Italiana SRL
Str. Viorelelor nr.5A
Bod Colonie, Brasov

tel/fax: 0268 283 642
mobil: 0728 165 710, 0728 165 709
email: contact@sistemedecofrare.ro

©2007 calitate italiana srl | web design romania